Ticari süt işletmelerince Kasım ayında 676 bin 704 ton inek sütü toplandı
Toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,7 arttı.
Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 113 bin 276 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %0,1 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 49 bin 539 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,1 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 304 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %2,4 arttı.
Yoğurt üretimi 86 bin 292 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %2 arttı. Ayran üretimi ise 51 bin 782 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %10,4 artış gösterdi.
Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.
Toplanan inek sütü, Kasım 2015
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,7 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,7 arttı.
Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 16 Şubat 2016’dır.